jongeren (16 tot 25 jaar)

Muziek

Het bespelen van een instrument is niet alleen een lichamelijke bezigheid, ook de intelligentie en de emoties van de speler worden erbij betrokken.

Het meest geschikte instrument voor de beginnende (en jonge) muzikant dient dus aan te sluiten bij de combinatie van zijn fysieke, geestelijke en emotionele eigenschappen.
Bij het maken van een keuze moet ook rekening gehouden worden met wat je later met dat instrument kan en wil gaan doen.

De directie, de leerkrachten en het secretariaatspersoneel staan steeds klaar om je de nodige informatie te verschaffen. Een goede raad: laat je in de eerste plaats leiden door je eigen smaak en interesse; vraag daarna zeker advies bij de betrokken leerkrachten.

Weet je nog niet welk instrument je wil spelen, wil je gewoon de sfeer eens opsnuiven of ben je al zeker van je keuze: loop tijdens de openklasdagen gerust de klassen binnen.
Je bent benieuwd welke instrumenten je allemaal binnen Muzarto kan spelen? Lees de instrumentengids eens door. Hierin vind je een korte voorstelling van ons instrumentenaanbod met alle praktische informatie.

Voor je echter kan starten met het spelen van een instrument, laten we je kennis maken met de structuur van ons onderwijs. Een leerling start steeds in de 2e graad en schakelt zo door naar de 3e en uiteindelijk de 4e graad. Elke graad heeft zijn specifieke vakken welke moeten gevolgd worden.  

Ga 1 pagina terug